Dateq SRL 1 Audio Controlled Circuit Breaker stage relais

De DateQ SRL-1 is een uitbreiding van de functionaliteit van de SPL-serie limiters en de SPL-D2-geluidsdrukmeter.

De SRL-1 Audio Controlled Circuit Breaker is een professioneel, zwaar uitgevoerd podiumrelais. Hiermee is het mogelijk om bij overschrijding van een vooraf ingesteld geluidsniveau een waarschuwingslamp te activeren. Wanneer alle toelaatbare niveaus worden overschreden, kan ook de stroom worden onderbroken. Op deze manier beschikt u over een professionele achtervang, waardoor de geluidsnormen automatisch in acht worden genomen. Made in Holland.

Geschikt voor koppeling met:

 • DateQ SPL3/3TS/5 limiter
 • DateQ SPL-D2 geluidsdrukmeter

Schakelend vermogen:

 • Waarschuwingslamp: 230 V AC (4 A)
 • Stroomonderbreking: 3x 230 V (25 A)

Specificaties:

 • Normering: IEC-61672-1 klasse 2
 • Voeding: 230 V AC
 • Opgenomen vermogen: 9 W
 • Afmetingen: 160 x 160 x 90 mm
 • Gewicht: 1 kg

€ 532.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Randapparatuur
Product
 

Dateq SPL D2 voeding

Vervangende voeding voor de Dateq SPL D2 Display geluidsdruk meter.

Dit product wordt speciaal voor u ingekocht, derhalve geen recht op retour.

€ 29.04

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Overige Spareparts
Product
 

Dateq LPM 7.4 mixer

Multifunctioneel on the road en een vaste kracht in het clubcircuit.

De LPM7.4 is totaal vernieuwd en voorzien van 2 Mastersecties, ieder met gebalanceerde uitgangen op XLR, zodat je nu vanaf je mengtafel twee uitgangen onder controle hebt.

Specificaties

Elk ingangskanaal kan drie verschillende audio-signalen bewerken. Met een druk op de knop wordt geschakeld tussen de microfoon of de line-ingangen. Als de lijningangen actief zijn kan met een tweede knop worden geschakeld tussen line-1 en line-2. Ingangen 3, 4 en 5 zijn voorzien van een RIAA-correctie filter zodat hierop direct draaitafels kunnen worden aangesloten. Dit alles betekend dat er in totaal 21 audio-ingangen beschikbaar zijn! Een eigenschap voor een mengtafel van deze kwaliteit zijn de gebalanceerde uitgangen op XLR connectoren. Naast deze gebalanceerde uitgangen zijn ook ongebalanceerde uitgangen aanwezig op cinch connectoren.

Een andere praktische eigenschap van deze mengtafel is de stereo- effect send uitgang. Elke ingangsmodule kan worden ingesteld om zijn signaal al dan niet naar de effect uitgang te sturen. Hierdoor kan de effect uitgang ook worden gebruikt als cleanfeed uitgang.

De grote 240 segments VU-meter is schakelbaar tussen master en PFL. Alle schakelaars in de master-sectie hebben een LED-indicatie. Elk microfoonkanaal heeft een inschakelbare 48V fantoomvoeding.

Door de interne modulaire opbouw, de extreem solide constructie en het gebruik van hoogwaardige componenten is de LPM7.4 een hoogwaardige mengtafel geworden die uitermate schikt is voor het on the road werk. Uiteraard heeft de LPM7.4 alle eigenschappen van een DATEQ mengtafel waardoor jarenlang plezierig mengen wordt verzekerd.

Door de universele opzet is de LPM7.4 in zeer uiteenlopende toepassingen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een AV-post productie, een discotheek of een multifunctionele audio-installatie.

€ 1650.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl DJ gear en spullen DJ mixer
Product
 

Dateq SPL 2 TS, Program limiter

De SPL2 is de standaard versie van onze geluidsdruk-begrenzers. Hij biedt de oplossing voor de meeste van uw geluidsproblemen. Deze limiter wordt door steeds meer instanties gezien als de beste in zijn klasse.
De microcontroller in de begrenzer meet continu het ingangs-signaal en verzwakt de uitgang zoveel als noodzakelijk is om de maximale geluidsdruk beneden een vooraf ingestelde waarde te houden. Omdat de SPL begrenzers geen piek-limiters zijn, wordt de dynamiek van de muziek niet aangetast.

Op de SPL2 kunnen zowel de ingangsgevoeligheid (threshold) en de uitgangsverzwakking (output-level) worden ingesteld. Alle connectoren en de regelaars kunnen na de installatie worden verzegeld, zodat deze achteraf niet meer kunnen worden aangepast.

De SPL2TS is voorzien van een ingebouwde klok. Deze maakt het mogelijk om per dagdeel verschillende geluidsdruk-niveau's in te stellen. De ingebouwde kalender ondersteund tot 10 data waarop de limiter in 'bypass' mode werkt. Al deze instellingen kunnen met behulp van de PC-software worden ingesteld.

€ 645.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq SPL D2 Display geluidsdruk meter

De SPL-D2 is een geluidsdruk meter. Dit apparaat kan zowel als 'stand-alone' apparaat worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om de SPL-D2 te koppelen aan een SPL5 limiter. Het display bestaat uit high-efficiency bi-color LEDs. Hierdoor is het op afstand duidelijk afleesbaar.

Wanneer de SPL-D2 samenwerkt met een SPL5 dan zijn de meetwaarden van de SPL5 afleesbaar op de display. De balk onderin kan worden gebruikt als geluidsdruk indicatie, of als reductie meter.

Als de SPL-D2 als zelfstandig apparaat wordt gebruikt dan moet de meetmicrofoon worden aangesloten. Op het scherm verschijnt nu de actuele geluidsdruk. Zodra het geluidsdrukniveau een vooraf ingestelde waarde overschrijdt zullen de cijfers rood oplichten. Deze functie kan worden gebruikt als indicatie voor bijvoorbeeld een live-band. Als de SPL-D2 met een meetmicrofoon wordt gebruikt kan er een keuze uit drie meetcurves worden gemaakt:

ANSI-A, ANSI-B, ANSI-C. De instellingen van de SPL-D2 kunnen met de bijgeleverde software worden aangepast.

Specificaties:

 • Professionele geluidsdrukmeter
 • Normering: IEC-61672-1 klasse 2
 • Grote, duidelijk afleesbare cijfers
 • Kan als stand-alone of in combinatie met de SPL5 worden gebruikt
 • Display dimt automatisch in een donkere omgeving
 • Kleur van de cijfers verandert boven een instelbare waarde
 • Inclusief meetmicrofoon (XLR)
 • 6.3 mm jack-verbinding voor gebruik met SPL5
 • USB-aansluiting voor computerconnectie
 • Voedingsspanning: 24 V DC
 • Opgenomen vermogen: 9 W
 • Afmetingen: 255 x 125 x 47 mm
 • Gewicht: 1 kg

Software:

 • Ondersteund door Windows 98, ME, 2000, XP
 • Bestuurbaar over het Internet
 • Helderheid van het display is in te stellen
 • Threshold kan worden aangepast
 • Microfoongevoeligheid kan worden aangepast

€ 695.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq ONYX

De veelzijdige mixer van Dateq. In elke gelegenheid de juiste mix!

In veel clubs, restaurants en dergelijke is het noodzakelijk om twee verschillende signalen aan te bieden aan twee verschillende ruimtes, of om een aparte volumeregeling te maken in de twee ruimtes. De ONYX is een kleine mengtafel die hier uitermate geschikt voor is.

Specificaties:

De ONYX heeft zes kanalen met twee ingangen per kanaal. In totaal kunnen drie microfoons en negen lijn bronnen worden aangesloten. De eerste twee kanalen zijn voorzien van een microfoon versterker, een tweevoudige toonregeling en een volume regelaar voor een optimale spraakverstaanbaarheid. Een van de microfooningangen van het eerste kanaal is op het front geplaatst zodat er eenvoudig een microfoon kan worden aangesloten. Kanaal twee kan worden omgeschakeld van microfoon naar stereo line; de overige vier kanalen hebben een dubbele line-line ingang. Hierop kunnen apparaten zoals CD of MD-spelers, radios, video-recorders enzovoorts worden aangesloten. Als een draaitafel wordt aangesloten is er een aparte voorversterker nodig, zoals bijvoorbeeld de DATEQ-MD2. Kanaal 6 heeft een zogenaamde juke-box ingang. Deze ingang kan prioriteit krijgen boven de overige kanalen.

De ONYX heeft een uniek zone-systeem waarmee twee afzonderlijke mixen uit de mengtafel kunnen worden gemaakt. Dit wordt gedaan met behulp van de twee zone schakelaars bij elke kanaal. Met behulp van deze schakelaars kan het signaal naar uitgang A, uitgang B of beide uitgangen worden verzonden. Dit maakt het mogelijk om een CD te spelen in bijvoorbeeld de bar, en tegelijkertijd een vergadering houden in een conferentie-zaal.

De ONYX is voorzien van een TalkOver schakelaar op het front. Als deze functie actief is krijgt het microfoonsignaal voorrang op de overige kanalen, zodat de microfoon altijd goed verstaanbaar blijft. Het ingrijppunt van de schakeling is instelbaar.

De ONYX heeft twee volledig onafhankelijke stereo uitgangen. Elke uitgang heeft zijn eigen 3-voudige toonregeling. De master A uitgang heeft een gebalanceerde en een ongebalanceerde uitgang. Met de gebalanceerde uitgang kunnen langere signaalkabels worden gebruikt. Hierdoor kunnen versterkers dicht bij de luidsprekers worden geplaatst. Master B uitgang heeft alleen ongebalanceerde uitgangen.

De ONYX heeft duidelijk afleesbare VU-meters die het uitgangsniveau weergeven. Verder heeft elk kanaal de mogelijkheid tot voor afluistering. Elke schakelaar heeft een kleine LED indicatie zodat snel kan worden gezien welke bronnen zijn ingeschakeld. Door de stevige constructie en de zorgvuldige keuze van gebruikte materialen is de ONYX een betrouwbare mengtafel die voor vele jaren trouwe dienst zal zorgen.

€ 770.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq CREW

Multi-Zone Grand Cru, de meest smaakvollecompactmixer voor fijnproevers in de horeca.
De DATEQ Crew is een zeven kanaals 19-inch mengtafel. Hij is perfect geschikt voor kroegen, dans-scholen, conferentie zalen enzovoorts. De Crew heeft drie microfooningangen en 11 stereo-line ingangen.

Specificaties:
Kanaal 1 is voorzien van een talk-over circuit om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren. Deze schakeling wordt geactiveerd door het microfoonsignaal van kanaal 1 en zorgt ervoor dat de overige kanalen worden verzwakt zodra door de microfoon gesproken wordt. De talk-over functie kan worden in,- en uitgeschakeld met een schakelaar op het front.Standaard zijn er twee uitgangs-zones aanwezig (master A en master B). Beide uitgangen hebben een tweevoudige toonregeling, balans en volume regelaar. Optioneel zijn er tot maximaal vier extra uitgangsmodules te plaatsen. Het volume van deze uitgangen kan op afstand worden geregeld.De Master A uitgang is elektronisch gebalanceerd uitgevoerd op XLR connectoren, en tevens ongebalanceerd op cinch connectoren. Door gebruik te maken van de gebalanceerde uitgangen kunnen lange signaalkabels worden gebruikt, waardoor de eindversterkers dichter bij de luidsprekers kunnen worden geplaatst. Master B en de optionele uitgangszones zijn op ongebalanceerde cinch-connectoren uitgevoerd.

Afmetingen:
- Frontplaat: 483 x 132mm (3HE hoog)
- Inbouwgat: 445 x 132mm
- Diepte: 110mm
- Gewicht: 3,5 kg

€ 635.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq ACE

De beste troef in de kleine ruimte! De DATEQ Ace is een kleine maar veelzijdige, 6-kanaals 19-inch mixer. De Ace is zeer bruikbaar in dansscholen, conferentie centra etc.

Specificaties:

De Ace is uitgerust met acht lijn-ingangen, en vier microfoon ingangen (kanaal 14) met, voor elke microfoon, een gain-trimmer aan de achterkant, een interne twee-bands equalizer en fantoomvoeding die uitgeschakeld kan worden.

Elk microfoon-kanaal heeft een talk-over schakeling om de spraak verstaanbaarheid te bevorderen. Deze schakeling, die wordt geactiveerd door het microfoon signaal (voice-activated), verzekert u ervan dat dit signaal alle andere signalen overstemt.

De talk-over schakeling van elk microfoon kanaal kan worden in,- en uitgeschakeld met een interne jumper. De talk-over functie kan worden uitgeschakeld met de talk over schakelaar op de voorzijde. De talk over threshold kan intern worden aangepast.

De Ace heeft twee uitgangs-zones. Zone 1 heeft een 3-bands equalizer, en volume control. Deze zone is uitgerust met gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. Zone 2 heeft alleen volume-regelaar en ongebalanceerde uitgangen. Deze zone kan door middel van een schakelaar ingesteld worden om de equalizer instellingen van zone 1 te volgen.

€ 539.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq SPL 3, Audio level guard

De SPL3 werkt net zoals de SPL2: een microcontroller meet continu het ingangsniveau en past het uitgangsniveau aan zodra de maximale toegestane waarde wordt overschreden.
De SPL3 heeft nog een andere functie. Hij heeft een meetmicrofoon zodat ook de geluidsdruk van bijvoorbeeld een live-band gemeten kan worden. Hierdoor is de SPL3 bij uitstek geschikt voor live-optredens waar de band haar eigen apparatuur meeneemt. Als in live-mode het geluidsdrukniveau de vooraf ingestelde waarde overschrijdt kan de begrenzer een waarschuwing geven aan de band (een flitsende lamp). Als de geluidsdruk te hoog blijft zal de limiter een sanctie geven. Het is mogelijk om de netspanning doormiddel van deze santie af te schakelen.

€ 680.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq XTC 2 DJ Mixer

De XTC II is een 4+1 kanaals mixer voor het aansluiten van maar liefst 9 stereo bronnen en een microfoon. De FX-Send en Return functie maakt het mogelijk om een signaal door een effect-apparaat te voeren en in een kanaal te mengen. Deze vooruitstrevende DJ mixer biedt jou als gevorderde DJ uitdagende creatieve mogelijkheden. Een mixer die bovendien compact, puur, functioneel en oerdegelijk is.

De XTC II is uitgerust met vier 60 mm VCA gestuurde faderkanalen en een apart microfoon- en lijnkanaal. 10 Ingangen (3 phono ingangen, 6 lijningangen en een aparte microfooningang) zorgen voor een grote flexibiliteit waarbij ompluggen van bronnen tot het verleden behoort.

Met de zeer effectieve 3-voudige toonregeling kan je elke aanpassing bereiken die je voor ogen hebt. Elke band kan tot -32 dB verzwakt worden of 'veilig' worden versterkt tot 8 dB. Voor het eerste microfoon-lijnkanaal is er een voor vocaal gebruik aangepaste 3-voudige toonregeling met een regelbereik van +/- 15 dB.

De superlicht lopende X-fader is aan elk kanaal toe te wijzen en is VCA gestuurd, waardoor storingen zijn uitgesloten. De curve van de fader is traploos in te stellen. Van een zachte 'house' overgang tot een 'ultrasnelle scratch' direct in de hoek overgang.

De digitale router zorgt voor uiterst flexibele mogelijkheden voor wat betreft de aansluiting van externe effectapparatuur. Je kunt een extern effectapparaat per kanaal selecteren en een effect in een kanaal mengen.

Voorafluistering is vanzelfsprekend per kanaal aanwezig en is van het Dateq 'split' systeem voorzien. Dit zorgt ervoor dat de voorafluistering en het masterkanaal tegelijkertijd op de koptelefoon te horen zijn. Om een nauwkeurig overzicht te hebben van het voorafluisterniveau wordt de grote VU-meter omgeschakeld naar de CUE zodra er een CUE op de ingang wordt ingeschakeld. Vervorming door oversturing wordt hiermee voorkomen.

Een softwarematig inschakelbare limiter op de uitgang zorgt voor een feilloze beheersing van het uitgangsniveau. Vervorming door oversturing behoort hiermee tot het verleden.

Aan uitgangen geen gebrek op de XTC II. Master n monitor hebben zowel uitgebalanceerde XLR uitgangen als stereo cinch uitgangen. Naast deze uitgangen heeft de XTC II tevens een REC uitgang en een uitgang voor sub-laag boxen. De XTC II heeft twee 6,3 mm jack koptelefoon aansluitingen.

€ 579.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq SPL5 TS Audio Level Guard met 3 tijdsloten

In live-situaties kan de SPL5  van Dateq worden gebruikt om de geluidsdruk te bewaken. Als het noodzakelijk is kan de SPL5 eventueel de netspanning van de podium-apparatuur afschakelen. Vooraf kan de band worden gewaarschuwd door middel van een lamp.
In een niet-live situatie, dus de muziek wordt gespeeld over de aangesloten PA-installatie, is de SPL5 aangesloten tussen de mengtafel en de eindversterkers. Het gemeten microfoon-niveau wordt gebruikt om de uitgangsverzwakking te bepalen.

Een nieuwe functie van de SPL5 is de mogelijkheid om de geluidsdruk informatie op te slaan in het interne geheugen. De gegevens worden bewaard voor een periode van twee maanden. Met behulp van de PC-software kunnen de gegevens uit de limiter worden gelezen.
Het configureren van de limiter gebeurt met dezelfde software. Voordat het mogelijk is om aanpassingen in het systeem te maken moet de software geregistreerd worden. Hierdoor wordt het onmogelijk voor onbevoegden om het systeem aan te passen.

Met deze software is het ook mogelijk om de limiter over een computer-netwerk, en zelf over het Internet te besturen en uit te lezen!

Features

Limiter:

 • Werkt volgens het DATEQ SPL limiter principe
 • Ondersteund zowel live als elektronische muziek
 • 3 tijdsloten per dag
 • Uitgebreide fraude detectie


Software:

 • 2 Maanden data opslag
 • Te bedienen over het Internet
 • Werkt onder Windows 98, ME, 2000, XP

Let op: Om de instellingen van de DateQ SPL-5 te kunnen wijzigen, dient u een licentie aan te vragen. Dit kunt u doen via de site van Dateq. Voor onze Belgische klanten is het van belang dat u het formulier volledig invult, met in de omschrijving dat de limiter door J&H Shop is geleverd.

€ 1235.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Pro Audio
Product
 

Dateq SPL 2, Program limiter

De SPL2 is de standaard versie van onze geluidsdruk-begrenzers. Hij biedt de oplossing voor de meeste van uw geluidsproblemen. Deze limiter wordt door steeds meer instanties gezien als de beste in zijn klasse.

De microcontroller in de begrenzer meet continu het ingangs-signaal en verzwakt de uitgang zoveel als noodzakelijk is om de maximale geluidsdruk beneden een vooraf ingestelde waarde te houden. Omdat de SPL begrenzers geen piek-limiters zijn, wordt de dynamiek van de muziek niet aangetast.

Op de SPL2 kunnen zowel de ingangsgevoeligheid (threshold) en de uitgangsverzwakking (output-level) worden ingesteld. Alle connectoren en de regelaars kunnen na de installatie worden verzegeld, zodat deze achteraf niet meer kunnen worden aangepast.

€ 525.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Randapparatuur
Product
 

Dateq SPL 3 TS, Audio level guard

De SPL3 werkt net zoals de SPL2: een microcontroller meet continu het ingangsniveau en past het uitgangsniveau aan zodra de maximale toegestane waarde wordt overschreden.
De SPL3 heeft nog een andere functie. Hij heeft een meetmicrofoon zodat ook de geluidsdruk van bijvoorbeeld een live-band gemeten kan worden. Hierdoor is de SPL3 bij uitstek geschikt voor live-optredens waar de band haar eigen apparatuur meeneemt. Als in live-mode het geluidsdrukniveau de vooraf ingestelde waarde overschrijdt kan de begrenzer een waarschuwing geven aan de band (een flitsende lamp). Als de geluidsdruk te hoog blijft zal de limiter een sanctie geven. Het is mogelijk om de netspanning doormiddel van deze santie af te schakelen.

De SPL3TS heeft een ingebouwde klok. Deze maakt het mogelijk om per dagdeel verschillende geluidsdruk-niveau's in te stellen. De ingebouwde kalender ondersteund tot 10 data waarop de limiter in 'bypass' mode werkt. Al deze instellingen kunnen met behulp van de PC-software worden ingesteld.

€ 840.00

Klik hier voor meer informatie...

Licht Geluid.nl Geluid Audio Randapparatuur
Product